Διάκριση του Συλλόγου Γονέων Κηδ. και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας

Διάκριση του Συλλόγου Γονέων Κηδ. και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας

Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation. H διάκριση αφορά τον Πυλώνα ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, για το έργο «ΔικαίωμΑ».

 

Το έργο «ΔικαίωμΑ : Διαδικτυακή νομική βάση για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό και επιμόρφωση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αυτά» δημιουργήθηκε για να δώσει λύση στην πληθώρα των διάσπαρτων νόμων που δυσκολεύει τους γονείς να ανακαλύψουν τα δικαιώματα των παιδιών τους.

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, έχοντας λάβει άπειρα αιτήματα γονέων από όλη την Ελλάδα για σχετική υποστήριξη, διαπίστωσε την επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία μιας νομικής βάσης που θα περιλαμβάνει τη σχετική νομοθεσία για τα άτομα με αυτισμό. Το έργο «ΔικαίωμΑ» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund. Δημιουργήθηκε δηλαδή μια διαδικτυακή εύχρηστη νομική βάση η οποία περιλαμβάνει με δομημένο και σαφή τρόπο την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τα άτομα με ΔΑΦ. Η πρόσβαση στη νομική βάση https://dikaioma.autismthessaly.gr/ είναι ελεύθερη και παρέχει επικαιροποιημένη πληροφόρηση και υποστήριξη σε άτομα με αυτισμό, γονείς, δημόσιους λειτουργούς, φορείς, επαγγελματίες.

Επίσης τον επόμενο μήνα θα εκδοθούν δύο σύντομοι ενημερωτικοί οδηγοί γονέων (για παιδιά με ΔΑΦ ή για ενήλικες). Οι οδηγοί θα είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα του συλλόγου https://www.autismthessaly.gr/.

 

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στη χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

 

Το βραβείο για τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας παρέλαβαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η πρόεδρος κα Εριφύλη Καλογεροπούλου, η γενική γραμματέας κα Ελένη Δημητρίου και το μέλος κα Ερασμία Μαρκοπούλου.