ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

Στις 3 και 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας δράση ανάπτυξης ικανοτήτων ΜΚΟ στο πλαίσιο του έργου «ΔικαίωμΑ : Διαδικτυακή νομική βάση για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό και επιμόρφωση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αυτά».

Το έργο «ΔικαίωμΑ: Διαδικτυακή νομική βάση για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό και επιμόρφωση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αυτά» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Δείτε περισσότερα στο: www.activecitizensfund.gr

Συγκεκριμένα πρόκειται για δράση βελτίωσης των διαδικασιών διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και περιλάμβανε δύο σεμινάρια. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων εκπαιδεύτηκαν 15 άτομα από το προσωπικό του φορέα σε θέματα διαχείρισης έργου, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και διαδικτυακού μάρκετινγκ.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ Puzzle κ. Σπύρο Καλτικόπουλο.