ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΔικαίωμΑ»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΔικαίωμΑ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδικτυακές ημερίδες που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το έργο «ΔικαίωμΑ : Διαδικτυακή νομική βάση για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό και επιμόρφωση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αυτά».

Η συμμετοχή των γονέων, των φροντιστών, των δημοσίων λειτουργών και των επαγγελματιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η πλατφόρμα της νομικής βάσης αποτελεί πλέον για όλους ένα χρήσιμο εργαλείο που στοχεύει στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των ατόμων με αυτισμό. Στο πλαίσιο των ημερίδων παρουσιάστηκε αναλυτικά το έργο «ΔικαίωμΑ», όπως και τα νομοθετήματα που περιέχονται ανά κατηγορία στη διαδικτυακή νομική βάση και ο τρόπος χρήσης της. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να θέτουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό.

Το έργο «ΔικαίωμΑ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr