Οδηγίες Χρήσης

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Ο δικτυακός τόπος https://dikaioma.autismthessaly.gr/ με το σύνολο του περιεχομένου και των πληροφοριών επιχειρεί να λειτουργήσει ως πρότυπη νομοθετική βάση για τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, περιλαμβάνοντας αφενός μεν νομοθετικές διατάξεις  που αφορούν ή άπτονται των ζητημάτων του αυτισμού, αφετέρου χρήσιμες απαντήσεις σε και κατά καιρούς συχνά ερωτήματα που τίθενται.

 

Σκοπός της διαδικτυακής Νομικής Βάσης είναι να παρέχει ενημέρωση στα άτομα με ΔΑΦ, στις οικογένειές τους, σε δημόσιους λειτουργούς και ιδιώτες.

Προς το σκοπό ευχερέστερης προσέγγισης του περιεχομένου της Διαδικτυακής Νομικής Βάσης, αυτή είναι χωρισμένη σε σελίδες. Αυτές είναι :

 

 • ΤΟ ΕΡΓΟ : Περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το έργο, με το πρόγραμμα Active citizens fund, με τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του ΕΟΧ, το ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.
 • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ : Είναι η μηχανή αναζήτησης θεμάτων/νομοθετημάτων που αφορούν τον Αυτισμό με χρήση άρθρων ή φράσεων. Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει επιλογή για μετάβαση στη Φόρμα Επικοινωνίας όπου ο χρήστης μπορεί να στείλει κάποιο ερώτημα.
 • ΣΥΝΟΨΗ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ Ν.Β. : Περιλαμβάνει συνοπτικά το περιεχόμενο των κατηγοριών και υποκατηγοριών της Νομικής Βάσης.
 • ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ : Περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες της Νομικής Βάσης. Αναλυτικά πρόκειται για 12 Ενότητες χωρισμένες ενδεχομένως σε επιμέρους Υποενότητες και κάποιες από αυτές σε Υποκατηγορίες.

Ο τίτλος κάθε Ενότητας, Υποενότητας, Υποκατηγορίες επεξηγεί το περιεχόμενο των πληροφοριών που περιέχει. Ως προς το περιεχόμενο επισημαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αποχωριστεί από το όλο νομοθέτημα μόνο οι διατάξεις που ενδιαφέρουν τη νομοθεσία περί αυτισμού, καθώς υπάρχουν πολυσχιδή νομοθετήματα με πλήθος ρυθμίσεων.

Επίσης, όσον αφορά την εγκυρότητα του περιεχομένου κάθε νομοθετήματος, στον τίτλο του καταχωρείται η ημερομηνία τελευταίας επικαιροποίησής του.

 

 • ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ : Πρόκειται για ερωτήσεις που είναι καταχωρημένες με κριτήριο το θέμα τους. Στη συγκεκριμένη ενότητα έχουν συγκεντρωθεί ερωτήσεις και απαντήσεις που απασχολούν συχνά τα άτομα με αυτισμό. Για το κείμενο των απαντήσεων ισχύει η αποποίηση ευθύνης που εκτίθεται στους όρους χρήσης του παρόντος.
 • ΝΕΑ : Στη συγκεκριμένη σελίδα ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου ΔικαίωμΑ. Να βρει υλικό όπως φωτογραφίες, βίντεο και φυλλάδια.

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ

Πρόσβαση στη διαδικτυακή Νομική Βάση μπορεί να έχει ο χρήστης μέσω της Ηλεκτρονικής Διεύθυνσης https://dikaioma.autismthessaly.gr/ και μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας www.autismthessaly.gr

Στις σελίδες ΣΥΝΟΨΗ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ Ν.Β. και ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ η πλοήγηση πραγματοποιείται με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Επιλέγοντας μία από τις κατηγορίες μπορείτε να εισέλθετε στο περιεχόμενο αυτής.
 • Μπορείτε να επιστρέψετε στο προηγούμενο επίπεδο με τους ακόλουθους τρόπους:
  1. από τη γραμμή πλοήγησης που υπάρχει στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας πχ. (ΤΟ ΕΡΓΟ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΣΥΝΟΨΗ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ Ν.Β, ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ)
  2. με το κουμπί Back (Επιστροφή) του browser (φυλλομετρητή) στο πάνω αριστερό μέρος της ιστοσελίδας.

Μέσα στην κάθε υποκατηγορία των θεματικών ενοτήτων της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ο χρήστης μπορεί να βρει μία σύντομη αναφορά στο ρυθμιστικό περιεχόμενο ή στόχο του κάθε νομοθετήματος. Στη συνέχεια, μπορεί να ανοίξει το νομοθέτημα και να αναγνώσει αυτούσιες τις προβλέψεις του. Σε αυτό το σημείο  ο χρήστης μπορεί να  κάνει λήψη του νομοθετήματος με τη μορφή pdf.