ΑΠ 1686 _23-9-2022: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εγγραφή και ένταξη στο Μητρώο Προσωπικών Βοηθών για Άτομα με Αναπηρία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΑΠ 1686 _23-9-2022: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εγγραφή και ένταξη στο Μητρώο Προσωπικών Βοηθών για Άτομα με Αναπηρία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Υποστήριξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση prosopikosvoithos.gov.gr από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 09:00 π.μ. έως 31/12/2023 23:59.

2. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΟΡΟΙ- ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : παρ.2.1. Για την προεγγραφή στο Μητρώο οι αιτούντες θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις : α) να είναι τουλάχιστον 18 ετών –  67 ετών, β) να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα, γ) να βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα και να έχουν το δικαίωμα να εργασθούν,  δ) να έχουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας ε) να διαθέτουν πιστοποιητικό υγείας στ) να διαθέτουν βεβαίωση ψυχιάτρου περί της καλής ψυχικής τους υγείας, παρ. 2.2. Για την παροχή Προσωπικής Βοήθειας σε Άτομα με Αναπηρία (Αποδέκτες) για τους οποίους έχει κριθεί ότι δεν δύνανται να καθοδηγούν τον Προσωπικό Βοηθό τους οι ίδιοι, απαιτείται ο Υποψήφιος Προσωπικός Βοηθός να διαθέτει είτε (α) τίτλο σπουδών ή κατάρτιση σχετική με ιατρικές, παραϊατρικές και κοινωνικές επιστήμες ή σχετική με την αναπηρία, είτε (β) προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία τουλάχιστον ενός έτους, όπως αυτή αποδεικνύεται από τον υποψήφιο προσωπικό βοηθό με κάθε πρόσφορο μέσο, παρ.2.3. Στο Μητρώο δύναται να εγγραφούν και φυσικά πρόσωπα που απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε νομικά πρόσωπα και ατομικές επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εξατομικευμένης υποστήριξης ευάλωτων ομάδων, όπως ενδεικτικώς υπηρεσίες προσωπικού βοηθού, συνοδού ή φροντιστή (στο εξής «Εργοδότης»). Στις περιπτώσεις αυτές ο Υποψήφιος Προσωπικός Βοηθός καταχωρεί τα στοιχεία ταυτοποίησης του Εργοδότη του, παρ.  2.4. Δεν επιτρέπεται η παροχή Προσωπικής Βοήθειας από πρόσωπο που συνδέεται με τον Ωφελούμενο με σχέση γάμου, συμφώνου συμβίωσης, συγγένεια α’ ή β’ βαθμού. Δεν επιτρέπεται η παροχή Προσωπικής Βοήθειας από σύνοικο του Ωφελούμενου, εκτός αν παρέχει Προσωπική Βοήθεια υπό καθεστώς συνοίκησης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 1, 3.5. Για την οριστική εγγραφή στο Μητρώο απαιτείται οι αιτούντες να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, 5. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΒΟΗΘΟΥ 5.1. Η αποζημίωση του Δικαιούχου Προσωπικού Βοηθού ανέρχεται σε έξι (6) ευρώ μικτά ανά πραγματική ώρα παροχής Προσωπικής Βοήθειας. Στην περίπτωση παροχής Προσωπικής Βοήθειας σε καθεστώς συνοίκησης, η αποζημίωση του Δικαιούχου Προσωπικού Βοηθού ανέρχεται σε χίλια διακόσια ευρώ μικτά μηνιαίως (1.200 ευρώ) και περιλαμβάνει και τις ημέρες ανάπαυσης, 5.3. Η καταβολή των χρημάτων γίνεται από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. απολογιστικά ανά μήνα, σε τραπεζικό λογαριασμό πιστωτικού ιδρύματος.

 

 

Κατεβάστε το συνημμένο έγγραφο εδώ:

PDF – ΑΠ 1686 23-9-2022 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ

 

 

Κοινοποίηση του άρθρου