Εγκύκλιος Αρ. Πρωτ.: 62191/Δ3 / 02-06-2023 προϋποθέσεων και διαδικασιών: α) για την έγκριση παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης από εκπαιδευτικό, β) για την έγκριση στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και γ) για την έγκριση στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Εγκύκλιος Αρ. Πρωτ.: 62191/Δ3 / 02-06-2023 προϋποθέσεων και διαδικασιών: α) για την έγκριση παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης από εκπαιδευτικό, β) για την έγκριση στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και γ) για την έγκριση στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Α.1. Η έγκριση για παροχή «παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης» για το διδακτικό έτος 2023-2024 κατόπιν αιτήματος του/της γονέα, αφορά σε μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης που φοιτούν σε σχολικές μονάδες του δημοσίου αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘ, για τους/τις οποίους/ες έχει εκδοθεί ανάλογη γνωμάτευση-εισήγηση από το ΚΕ.Σ.Υ./ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή από Δευτεροβάθμιες Επιτροπές Διεπιστημονικής Αξιολόγησης (Δ.Ε.Δ.Α.) / Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α.), της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία βρίσκεται σε ισχύ και καλύπτει το διδακτικό έτος 2023-2024.

A.2. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση «ΝΕΑΣ» ή «ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης

Α.3. Διαδικασία υποβολής Oι Διευθυντές/ντριες, Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης διαβιβάζουν τα αιτήματα έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 για την Α/θμια Εκπ/ση και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 για τη Β/θμια Εκπ/ση στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης

 

Β.1. Έγκριση στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄  Στήριξη από Σχολικό Νοσηλευτή

Επισήμανση : Δεν εγκρίνονται αιτήματα που αφορούν στον/στην ίδιο/α μαθητή/τρια για περισσότερες στηρίξεις της μίας, της παρούσας εγκυκλίου, για το ίδιο σχολικό έτος.

 

Β. Γενικές Επισημάνσεις 4. Αίτημα από γονέα για ανάκληση του αιτήματος υποστήριξης, η οποία έχει εγκριθεί και έχει ήδη υλοποιηθεί με πρόσληψη αναπληρωτή εκπ/κού ΕΑΕ ή αναπληρωτή Σχολικού Νοσηλευτή ή αναπληρωτή Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, ικανοποιείται μόνο στην περίπτωση προσκόμισης νέας γνωμάτευσης/εισήγησης από τον φορέα που έχει εκδώσει την αρχική γνωμάτευση/εισήγηση.

 

  1. Σε ό,τι αφορά την υποστήριξη του μαθητή από ειδικό βοηθό που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του/της μαθητή/τριας, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 7 τουν.3699/2008 (Α΄ 199), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 18 του άρθ. 28 του νόμου 4186/2013 (Α΄ 193) και με την παρ. 3 του άρθ. 11 του ν.4452/2017 (Α΄ 17), απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:

α) αίτηση του/της γονέα προς τη Δ/νση της Σχολικής Μονάδας

β) βιογραφικό και αντίγραφο ποινικού μητρώου του προτεινόμενου από την οικογένεια του/της μαθητή/τριας για την υλοποίηση της υποστήριξης και

γ) σύμφωνη γνώμη του/της Διευθυντή/ντριας ή του Προϊστάμενου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων της Σχολικής Μονάδας, με καταγραφή σε σχετικό πρακτικό. Ο/Η ειδικός βοηθός αφορά σε κάθε είδους στήριξη της παρούσας εγκυκλίου.

Για την έγκριση της υποστήριξης από ειδικό βοηθό δεν τίθεται προθεσμία και ο/η Διευθυντής/ντρια ή Προϊστάμενος/η της Σχολικής Μονάδας γνωστοποιεί εγγράφως, στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την παρουσία του ειδικού βοηθού και την ύπαρξη των ανωτέρω προϋποθέσεων.

 

 

Κατεβάστε το συνημμένο έγγραφο εδώ:

PDF – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΡΑΛ. ΣΤΗΡΙΞΗΣ 62191_Δ3_2-6-2023

 

 

Κοινοποίηση του άρθρου