ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 14/2023 ΔΥΠΑ Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών περιόδου 2023- 2024, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 14/2023 ΔΥΠΑ Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών περιόδου 2023- 2024, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 και ώρα 10:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 05.06.2023 και ώρα 23:59, οπότε θα παραμείνει ανοικτή για όλα τα ψηφία ΑΦΜ.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα)

  • Αναμένεται Δημόσια πρόσκληση για υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής για Δικαιούχους του προγράμματος που είναι συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ πρώην ΟΑΕΕ που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010».

Ειδικά για τα άτομα με αναπηρία προβλέπεται:

 

1.«Δικαιούχοι» του Προγράμματος είναι: α. εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή β. ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ γ. άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ,  οι οποίοι

  1. Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος όσοι/ες: α. έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της επιταγής ή όχι. Εξαιρούνται και μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιόδου 2023-2024, ακόμα και αν έλαβαν επιταγή στο πλαίσιο του προγράμματος περιόδου 2022-2023: • δικαιούχοι ΑμεΑ με ποσοστό 50% και άνω και τα ωφελούμενα μέλη τους • δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους, εφόσον στην αίτηση έχει δηλωθεί ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.παράλληλα πληρούν τις εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Ωφελούμενα μέλη των δικαιούχων του προγράμματος είναι κατ εξαίρεση ενήλικα τέκνα σύμφωνα με την παρ. α)  iii. ηλικίας άνω των 18 ετών (με ημερομηνία γέννησης έως 01.07.2005) με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, έμμεσα ή άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας, χωρίς ημέρες εργασίας, κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Επίσης δικαιούνται συνοδού σύμφωνα με την παρ. γ. δικαιούχοι ή ωφελουμένοι των ως άνω περιπτώσεων α΄ & β’ που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και μόνο όταν: i. υπάρχει ανάγκη συνοδείας, δηλαδή: • ο δικαιούχος ΑμεΑ είναι μεμονωμένο άτομο, χωρίς άλλα ενήλικα ωφελούμενα μέλη, που θα μπορούσαν να τον συνοδέψουν, • ο δικαιούχος ΑμεΑ έχει ενήλικα ωφελούμενα μέλη, αλλά ανήκουν και αυτά στην κατηγορία ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και δεν μπορούν να θεωρηθούν συνοδοί του/χρήζουν και αυτά συνοδείας. ii.η αναγκαιότητα συνοδείας, αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση του αρμόδιου δημόσιου φορέα και εκδίδεται βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου. Η επιλογή του συνοδού δικαιούχων ή ωφελουμένων ΑμεΑ γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση. Σε κάθε δικαιούχο ή ωφελούμενο ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω αντιστοιχεί ένας συνοδός.

 

 

Κατεβάστε το συνημμένο ΄έγγραφο εδώ:

PDF – Δημοσια προσκληση κτ 2023-2024

 

 

Κοινοποίηση του άρθρου