ΜΕΡΟΣ Δ’ Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία. – Ν. 4837/2021 ΦΕΚ 178/Α/1-10-2021

ΜΕΡΟΣ Δ’ Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία. – Ν. 4837/2021 ΦΕΚ 178/Α/1-10-2021

ΜΕΡΟΣ Δ’ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

 

Άρθρο 34: παρ. 1) φυσικό πρόσωπο το οποίο υποστηρίζει τα άτομα με αναπηρία, βάση των εξατομικευμένων αναγκών και συνθηκών ζωής τους, σύμφωνα με τις ατομικές επιλογές και τα ενδιαφέροντά τους, για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης, παρ. 2.Αποδέκτες της υπηρεσίας είναι τα άτομα με αναπηρία, ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και τόπου διαβίωσης, παρ. 3) δεν αποστερεί τον ωφελούμενο από τη λήψη τυχόν προνοιακών παροχών σε χρήμα από (Ο.Π.Ε.Κ.Α.).

 

Άρθρο 36: Πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» παρ. 2) Επιλέξιμοι ωφελούμενοι, ηλικίας 16 έως 65 ετών με πιστοποιημένη αναπηρία (κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή), κατόπιν επιλογής αντιπροσωπευτικού δείγματος μεταξύ των αιτούντων στη βάση προκαθορισμένων κριτηρίων.

 

Άρθρο 37: παρ. 1) Καταρτίζεται ηλεκτρονικό Μητρώο Παρόχων Υπηρεσίας Προσωπικού Βοηθού, το οποίο τηρείται στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, παρ. 2) Στον (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) συστήνεται πληροφοριακό σύστημα για τη διαχείριση των αιτημάτων λήψης της υπηρεσίας «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία», και των αιτήσεων των εντασσόμενων στο Μητρώο Παρόχων Υπηρεσίας Προσωπικού Βοηθού, παρ. 3) Η αμοιβή του Προσωπικού Βοηθού για την παροχή της σχετικής υπηρεσίας καταβάλλεται από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α..

 

 

Κατεβάστε το συνημμένο έγγραφο εδώ:

PDF – Ν. 4837_2021

 

 

Κοινοποίηση του άρθρου