ΚΥΑ 77094 ΦΕΚ/Β/4091-8-22 …«Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη.….εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» της χρονικής περιόδου 2022-2023…

ΚΥΑ 77094 ΦΕΚ/Β/4091-8-22 …«Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη.….εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» της χρονικής περιόδου 2022-2023…

Άρθρο 3 Παρ. 1. β)  παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και παιδιών με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών, σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, δ)  παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών, εφήβων και ατόμων με κάθε είδους κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ.).

Άρθρο 4 ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ: – Γονέας παιδιού βρεφικής, προσχολικής, σχολικής ηλικίας, εφήβου και ατόμου με αναπηρία,  – Άτομο, το οποίο έχει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια του παιδιού ή και άτομο που βρίσκεται σε χηρεία- Άτομο, το οποίο έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης ή ασκεί επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση ή έχει τη φροντίδα του ατόμου με αναπηρία ή είναι ανάδοχος γονέας με ενεργή αναδοχή στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών.

Άρθρο 5 ΔΟΜΕΣ – ΦΟΡΕΙΣ: Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί- Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Β.Ν.Σ.Ο.Φ) – Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) – Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ.).

Άρθρο 6 Για την κατηγορία Δομών Δ, η ενεργοποίηση του voucher μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τη 2α Μαΐου 2023.

Άρθρο 8 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ -παρ. 2. Εξαιρείται του περιορισμού αναφορικά ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, ο/η νόμιμος/η εκπρόσωπος του παιδιού με σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες ή του ατόμου με αναπηρία, που υποβάλει αίτηση: α) για τις κατηγορίες των θέσεων Β3 (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας – ΒΝΣΟΦ) και Δ (ΚΔΑΠΑμεΑ) του άρθρου 5,  β) για τις κατηγορίες των θέσεων Α2 ή Γ (Παιδικός Σταθμός ή Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), με την προϋπόθεση της προσκόμισης: – Έγγραφης Υπεύθυνης Δήλωσης του νόμιμου εκπροσώπου του Φορέα/Δομής περί αποδοχής του παιδιού, και – γνωμάτευσης ιατρού, ότι αυτό είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι έχει τη δυνατότητα ένταξης σε πλαίσιο λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού ή του Κ.Δ.Α.Π. τυπικής ανάπτυξης, Παρ. 3. Επίσης, εξαιρούνται των περιορισμών αναφορικά ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, όπως αυτό προσδιορίζεται στην Πρόσκληση, οι αιτούντες νόμιμοι εκπρόσωποι που ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%), που αιτούνται για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς ή και παιδικούς σταθμούς (Κατηγορία θέσης Α1, Α2, Β1, Β2) και ΚΔΑΠ.

 

 

Κατεβάστε το συνημμένο έγγραφο εδώ:

PDF – ΚΥΑ 77094/2022 ΦΕΚ 4094/1-8-22

 

 

 

Κοινοποίηση του άρθρου