Υ.Α. Γ5α_Γ.Π.οικ.48904_2019 ΦΕΚ 2775_Β_4-7-2019: Εκπαίδευση στην Οδοντιατρική Ειδικότητα (ΑΜΕΑ) της Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής.

Υ.Α. Γ5α_Γ.Π.οικ.48904_2019 ΦΕΚ 2775_Β_4-7-2019: Εκπαίδευση στην Οδοντιατρική Ειδικότητα (ΑΜΕΑ) της Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής.

Άρθρο 1 παρ. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ :Ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις, εμπειρία, δεξιότητες, επιστημονική κρίση, στάσεις και συμπεριφορές για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της στοματικής υγείας ατόμων και ομάδων στην κοινωνία, που έχουν σωματική, αισθητηριακή, νοητική, ψυχική, ιατρική, συναισθηματική ή κοινωνική δυσλειτουργία ή αναπηρία. Αυτό θα γίνει μέσω της δομημένης εκπαίδευσης της ειδικότητας, παρ. 4. Ορισμός Εκπαιδευτικών Κέντρων για την έναρξη της διαδικασίας παροχής ειδικότητας : αρχικά Εκπαιδευτικά Κέντρα για την έναρξη της διαδικασίας παροχής ειδικότητας ορίζονται τα κάτωθι:

  1. Το Οδοντιατρικό Τμήμα και Ειδική Οδοντιατρική Μονάδα για ΑμεΑ του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας: χορήγηση πλήρους ειδικότητας.
  2. Το Οδοντιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου: χορήγηση πλήρους ειδικότητας.
  3. Το Οδοντιατρικό και Μονάδα Οδοντιατρικής Περίθαλψης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο»: χορήγηση πλήρους ειδικότητας.
  4. Το Τμήμα Οδοντιατρικό και Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και Μονάδα Οδοντιατρικής Περίθαλψης Ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο»: χορήγηση πλήρους ειδικότητας.
  5. Το Τμήμα και Μονάδα Οδοντιατρικό – για παιδιά, εφήβους και ΑΜΕΑ, με Γενική Αναισθησία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης: χορήγηση μερικής ειδικότητας, διασυνδεδεμένο με το Οδοντιατρικό Τμήμα και Ειδική Οδοντιατρική Μονάδα για ΑμεΑ του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας.

 

 

Κατεβάστε το συνημμένο έγγραφο εδώ:

PDF – ΥΑ Γ5α_Γ.Π.οικ.48904 _ΦΕΚ Β’ 2775_04-07-2019

 

 

Κοινοποίηση του άρθρου