ΠΔ 62/ΦΕΚ/Α/114/17-5-2023 Υγειονομική περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και των μελών των οικογενειών τους.

ΠΔ 62/ΦΕΚ/Α/114/17-5-2023 Υγειονομική περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και των μελών των οικογενειών τους.

Κεφάλαιο Α΄ Παρεχόμενη υγειονομική περίθαλψη – Μέλη οικογένειας Άρθρο 1παρ.3 . Η παρεχόμενη υγειονομική περίθαλψη , περιλαμβάνει και ειδικές περιπτώσεις, όπως παρακάτω: β) Εκπαίδευση τέκνων με νοητική υστέρηση, βαρειά σωματική ή ψυχική αναπηρία ή διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, κωφαλάλων τέκνων και τυφλών μελών οικογένειας.,

Άρθρο 2 Καθορισμός μελών οικογένειας στρατιωτικών  : γ) Τα άγαμα ή διαζευγμένα φυσικά, θετά, εκτός γάμου που έχουν αναγνωρισθεί και ανάδοχα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, έστω αν εργάζονται ή απασχολούνται είτε για βιοποριστικούς λόγους είτε για λόγους εργασιοθεραπείας ή απασχολησιοθεραπείας. Η αναπηρία κρίνεται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές, ε) Τα άγαμα ή διαζευγμένα αδέλφια με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον δεν έχουν δικαίωμα περίθαλψης σε άλλο ασφαλιστικό φορέα και το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ,

Άρθρο 9 Ειδικές περιπτώσεις περίθαλψης παρ. 3. Για την εκπαίδευση τέκνων με νοητική υστέρηση, βαρειά σωματική ή ψυχική αναπηρία ή διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα: α) Για εσωτερικούς ασθενείς, ίσο με το ήμισυ της αξίας του ενοποιημένου (κλειστού) νοσηλίου των Γενικών Νοσοκομείων για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου σε κλίνη Ββ’ θέσης για κάθε ημέρα νοσηλείας. β) Για εξωτερικούς ασθενείς, ίσο με το ήμισυ της αξίας του ενοποιημένου νοσηλίου πέντε (5) ημερών των Γενικών Νοσοκομείων, για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, σε κλίνη Ββ’ θέσεως, για κάθε διαταραχή.

 

Κατεβάστε το συνημμένο έγγραφο εδώ:

PDF – ΠΔ 62_ΦΕΚ A_114_17-5-2023

Κοινοποίηση του άρθρου